PGI User Forum
 SearchSearch   MemberlistMemberlist     RegisterRegister   ProfileProfile    Log inLog in 

CUDA-x86.

Error Launching pgdbg GUI on Opeteron AMD
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    PGI User Forum Forum Index -> Debugging and Profiling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bruce Ainslie



Joined: 17 Mar 2005
Posts: 4

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 1:56 pm    Post subject: Error Launching pgdbg GUI on Opeteron AMD Reply with quote

Hi,
I cannot get the pgdgb gui to run on my Opteron AMD computer.
I have installed the java binary jre1.5.0_06 and set the variable PGI_JAVA to point to the binary. I have set the LD_LIBRARY_PATH to point to /usr/pgi/linux86-64/6.1/lib. I have unset LANG. The program works with the -text option. This is the output from the GUI window when I type: pgdbg a.out

PGDBG 6.1-1 x86-64 (Workstation, 4 CPU)
Copyright 1989-2000, The Portland Group, Inc. All Rights Reserved.
Copyright 2000-2005, STMicroelectronics, Inc. All Rights Reserved.
java.lang.reflect.InvocationTargetException
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at splashLoader$1.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError: /usr/pgi/linux86-64/6.1/lib/libjpgdbg.so: /usr/pgi/linux86-64/6.1/lib/libjpgdbg.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(Unknown Source)
at java.lang.Runtime.load0(Unknown Source)
at java.lang.System.load(Unknown Source)
at jpgdbg.main(Unknown Source)
... 6 more

I cannot figure out the permission denied reference. Do I need a different user status or the ability to write to the lib directory to run the GUI?

Thanks for interest

Bruce.
Back to top
View user's profile
mleair



Joined: 19 Jul 2004
Posts: 67
Location: Portland Group

PostPosted: Wed Jan 25, 2006 6:38 pm    Post subject: Re: Error Launching pgdbg GUI on Opeteron AMD Reply with quote

Bruce Ainslie wrote:
Hi,
I cannot get the pgdgb gui to run on my Opteron AMD computer.
I have installed the java binary jre1.5.0_06 and set the variable PGI_JAVA to point to the binary.



Hi,

Is there any reason why you are not using the JRE that is bundled with the PGI package? Under your pgi installation there should be a jre directory. If you do not see this directory, then perhaps the PGI package was not installed correctly.

You should not have to set the PGI_JAVA environment variable if you are using the JRE bundled with the pgi installation. For PGI releases prior to 6.1, we told some users to install a 1.5 jre in place of the one we include due to some known problems. We are not aware of any problems that force users to install their own JRE for PGI 6.1. Please try running PGDBG without setting the PGI_JAVA environment variable.

With that said, your problem resembles something we have seen before. Any chance did you install the java JRE (64bit) for AMD Opteron? We do not support this JRE. You need to use the default linux 32-bit jre (we include this with our release). You can still use the PGI_JAVA environment variable to point to another JRE (version 1.5 or higher), but it needs to be 32-bit.

-Mark
Back to top
View user's profile
Bruce Ainslie



Joined: 17 Mar 2005
Posts: 4

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 9:27 am    Post subject: Reply with quote

Hi Mark,
I tried using both the pgi-installed-jre (in /usr/pgi/linux86-64/6.1/jre/bin) and the 32-bit 1.5-version that I installed myself. I did not install pgi myself; it was installed by the system administrator. I can get it reinstalled - is there anything in particular that has to be noted during the installation?

Thanks for the help,

Bruce.
Back to top
View user's profile
mleair



Joined: 19 Jul 2004
Posts: 67
Location: Portland Group

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 10:49 am    Post subject: Reply with quote

Bruce Ainslie wrote:
Hi Mark,
I tried using both the pgi-installed-jre (in /usr/pgi/linux86-64/6.1/jre/bin) and the 32-bit 1.5-version that I installed myself. I did not install pgi myself; it was installed by the system administrator. I can get it reinstalled - is there anything in particular that has to be noted during the installation?


Hi Bruce,

As long as the PGI package was installed with the included "install" script, everything should install correctly. Please verify that /usr/pgi/linux86-64/6.1/lib/libjpgdbg.so exists in your installation. Also which linux release are you using (e.g., distribution, kernel revision, glibc version, etc.)?

Thanks,

-Mark
Back to top
View user's profile
Bruce Ainslie



Joined: 17 Mar 2005
Posts: 4

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 11:23 am    Post subject: Reply with quote

Hi Mark,
Here are the details:
<Please verify that /usr/pgi/linux86-64/6.1/lib/libjpgdbg.so exists in your installation:
-r-xr-xr-x 1 909 1004 5405 Jan 9 12:31 /usr/pgi/linux86-64/6.1/lib/libjpgdbg.so

<Also which linux release are you using (e.g., distribution, kernel revision, glibc version, etc):
Linux bora.eos.ubc.ca 2.6.11-1.1369_FC4smp #1 SMP Thu Jun 2 23:16:33 EDT 2005 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Fedora Core release 4 (Stentz)
gcc (GCC) 4.0.0 20050519 (Red Hat 4.0.0-8)
GNU C Library development release version 2.3.5,

Bruce.
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    PGI User Forum Forum Index -> Debugging and Profiling All times are GMT - 7 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group