PGI User Forum
 SearchSearch   MemberlistMemberlist     RegisterRegister   ProfileProfile    Log inLog in 

Free OpenACC Webinar

pgf77 performance issue 6.0 vs 5.2
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    PGI User Forum Forum Index -> Programming and Compiling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mkcolg



Joined: 30 Jun 2004
Posts: 6207
Location: The Portland Group Inc.

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 11:12 am    Post subject: Reply with quote

Hi Andy,

It's not inlining, so the next step is to start breaking out the individual components of "-fastsse" to determine which optimization is causing the slow-down. The most likely culprits are "-Mlre", "-Msmart", "-Mvect=sse".

Try running with:

"-fastsse -Mnosmart", "-fastsse -Mnolre", "-fastsse -Mnovect".

If those aren't it, start at "-O2" and then progressively add in the following optimizations: "-O2 -Munroll=c:1 -Mnoframe -Mlre -Msmart -Mvect=sse -Mscalarsse -Mcache_align -Mflushz".

Also, can you send us your code (to trs@pgroup.com) or is it available on the web? We should release 6.1 this week and I'd like to see if the regression still occurs. If it does, then I'll file a technical problem report (TPR) to have the regression fixed.

Thanks,
Mat
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    PGI User Forum Forum Index -> Programming and Compiling All times are GMT - 7 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group