PGI User Forum
 SearchSearch   MemberlistMemberlist     RegisterRegister   ProfileProfile    Log inLog in 

CUDA-x86.

MSMPI and PGI
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    PGI User Forum Forum Index -> Programming and Compiling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
GauravSavant/CHL33655



Joined: 06 Apr 2010
Posts: 8

PostPosted: Fri May 14, 2010 12:08 pm    Post subject: MSMPI and PGI Reply with quote

Hi,

I am new to using MSMPI. The PGI workstation manual instructed that I add
-Mmpi=msmpi in the include and library paths.

After I do that , I get an error
LINK: fatal error LINK1104: cannot open file 'msmpi.lib'

Can anyone shed light on what I need to do?


Thanks
Back to top
View user's profile
mkcolg



Joined: 30 Jun 2004
Posts: 6134
Location: The Portland Group Inc.

PostPosted: Fri May 14, 2010 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Hi GauravSavant/CHL33655,

I'm guessing that you don't have MS HPC 2008 SDK installed. The HPC SDK includes MSMPI. You should be able to download the HPC SDK HERE. Once installed the compilers will be able to find the library.

Hope this helps,
Mat
Back to top
View user's profile
GauravSavant/CHL33655



Joined: 06 Apr 2010
Posts: 8

PostPosted: Fri May 14, 2010 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

Mat,

Thanks, I missed adding the msmpi to the linker and I think that fixed it.

However, now when I do the following
mpiexec -n 4 *.exe

instead of dividing the process over 4 nodes it runs 4 instances of the same process (1 on each node)??

Thanks
Back to top
View user's profile
sslgamess



Joined: 23 Nov 2009
Posts: 35

PostPosted: Sun May 16, 2010 8:25 am    Post subject: Reply with quote

Have a look at the help for mpiexec.

mpiexec -help
mpiexec -help2
mpiexec -help3

If you figure out how to get this running across multiple nodes on non-Windows HPC Server OS - please share the howto!

- Sarom
Back to top
View user's profile
mkcolg



Joined: 30 Jun 2004
Posts: 6134
Location: The Portland Group Inc.

PostPosted: Mon May 17, 2010 3:16 pm    Post subject: Reply with quote

Hi GauravSavant/CHL33655, Sarom,

Microsoft's mpiexec will only launch jobs on the local node. To launch jobs across a cluster, you need to use the "job submit" command. We have a white paper which shows the basic usage, http://www.pgroup.com/lit/whitepapers/pgi_whitepaper_unix2win.pdf. Though, the paper assumes that you have your HPC Cluster Manager configured correctly. For help with the HPC Cluster Manager, I would need to refer you to Microsoft.

- Mat
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    PGI User Forum Forum Index -> Programming and Compiling All times are GMT - 7 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group